Spolu s ich jedinečným menu a pohodlnou lokalitou, Davaj Het sa javí ako skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú autentický gastronomický zážitok v Banskej Bystrici. Zákazníci oceňujú ich kvalitu a čerstvosť jedál, ako aj ich vášeň pre tradičné varenie s moderným zážitkom.
Specs
Burger žemľa:
Hovädzie mäso:
Cheddar:
Šalát:
Paradajka:
Kyslá uhorka:
Slanina:
Pros
Lokalita reštaurácie
Zaujímavý štýl
Menu písané v stredoslovenskom narečí
Cons
Blízkosť stolov v reštaurácií
Hlučnosť v reštaurácií
Vyššie ceny
Nie veľmi chutné prílohy
Stred Slovenska sa môže pýšiť jedinečnou reštauráciou, ktorá vyrástla z „kontajneru“ do prémiového podniku priamo v srdci Banskej Bystrice. Hneď vedľa radnice, na námestí, leží podnik s názvom „Davaj Het – Bystrický lokál“. Už od samotných začiatkov inklinovali zakladatelia ku originalite a tradíciám regiónu. Originalitu je doslova cítiť už od vstupu do podniku až po zahryznutie do jedla. Na jedálnom lístku nechýba ani slovník s archaizmami, použitými pri jedlách či nápojoch.
Jedálny lístok
Toto miesto má jedinečnú atmosféru a ponúka zmes klasického pouličného jedla a tradičných slovenských pokrmov. Davaj Het ponúka jedinečné spojenie tradičnej a modernej kuchyne. Hlavné jedlá sú variabilné a každý týždeň sa menia, čo zahŕňa maďarský hovädzí guláš, parená knedla a cvibuľka alebo kváskový chlieb s trhaným mäsom a coleslawom. Menu tiež ponúka polievky ako minestrone alebo vývar z mladej kurky. Okrem toho reštaurácia čapuje široký výber remeselných pív, vrátane Urpiner, Jahodový Porter a ďalších. Každodennú ponuku dopĺňajú priam lahodné burgre. “Kontajnerové” gastro si získalo svoju povesť najme vďaka burgrom.
Davaj Het sa snaží ponúknuť autentický zážitok so zameraním na kvalitu a čerstvosť jedla. Hoci majú malú kuchyňu, sú známi svojím veľkým srdcom a vášňou pre varenie. Ponúkajú tradičné aj moderné jedlá, vrátane čerstvých šalátov pre všetky stravovacie preferencie. Reštaurácia sa zameriava na vytváranie jedál z tradičných receptov slovenských starých mám a pridáva moderný nádych. Majú tiež výber remeselných pív z celého Slovenska.
Recenzie na Davaj het
Mnohí chvália reštauráciu za jej príjemnú atmosféru, vynikajúce jedlo a služby. Zákazníci opisujú miesto ako pekné a veľké s chutnými jedlami a pôvodným konceptom. Iný hodnotiteľ píše, že jedlo bolo skvelé a čašníci boli nápomocní. Na druhej strane, niektorí zákazníci mali menej pozitívne skúsenosti, ako napríklad neúmerné ceny alebo neuspokojivú kvalitu jedla, ako napríklad ryba a hranolky, ktoré boli mokré a nechutné. Pozitívne recenzie vyzdvihujú ich skvelý pulled pork burger a langoš, ako aj pôvabný personál a vynikajúce služby. Ďalšia recenzia chváli kvalitnú uličnú stravu, dobrú polohu reštaurácie, chutné a čerstvo pripravené jedlá a príjemný personál. Ďalší zákazník vyzdvihuje moderné uličné jedlo s tradičným nádychom, vlastný pečený chlieb, domáce bulky, omáčky a donuty ako skvelú voľbu na kávovú prestávku.
Naše zhodnotenie podniku
„Davaj Het – Bystrický lokál“ poskytuje pestrý gastronomický zážitok, od chvály za jeho príjemnú atmosféru a chutné jedlá po jedinečné pôvodné koncepty. Boli sme nadšení z kvalitnej ponuky, priateľského personálu a vtipného menu, ktoré je písané v nárečí a starých výrazoch a jeho úsmevné čítanie Vám skráti čakanie na jedlo. Aby sme len nechválili, ostali sme sklamaní pre pomere ceny s kvalitou a veľkosťou porcie, ktorú sme obdržali. Napriek rozličným názorom, „Davaj Het“ si udržiava reputáciu ako miesto s kvalitným uličným jedlom a čerstvými, chutnými pokrmami, ktoré stoja za návštevu.